понеделник, 8 юли 2013 г.

Ако не мога да намеря издател, просто ще издам книгата си сам

Ако не мога да намеря издател, просто ще издам книгата си сам. Това го чух три пъти тази седмица и не мога да го разбера. „ПРОСТО ще издам книгата си сам“, сякаш това е някаква палиативна възможност. Все едно казвате: „Ако не мога да пиша романи, ще пиша разкази“. Едното не би трябвало да има нищо общо с другото. Имате много възможности за издаване, но да предпочетете едната пред останалите само защото не успявате, е пораженческа позиция. Гонете след това успех... макар че вие определяте какво е „успех“.

Ако искате да бъдете издаден по традиционния начин от издателство, тогава не спирайте, докато не успеете. „Да, но това може да ми отнеме години, никога да не се случи и никога да не видя книгата си напечатана.“ Тогава значи целта ви е не да бъдете издаден по традиционния начин, а да видите книгата си напечатана. Ако наистина искате да бъдете издаден по традиционния начин, тогава натискайте. Има вероятност обаче отхвърлянията от издателствата или агентите да означават, че трябва да работите още над ръкописа си. Пренапишете романа си дори ако трябва петдесет пъти. Правете го сякаш това ви е работата – да направите книгата си перфектна. При положени необходими усилия, може да успеете да се видите одобрен, а книгата ви – издадена.

Ако решите обаче да публикувате книгата си сам, тогава го направете със замах, а не като последен, краен вариант. Прегърнете това решение, влюбете се в него. Ако решите, че самоиздаването ви подхожда, на вас, на вашия стил, книга, свят, живот, читатели, то това означава, че това сте вие. Давате най-доброто от себе си, след което надявате шапката на издател, дистрибутор и предприемач. Бъдете горди. Бъдете уверени. Бъдете позитивни и прогресивни в своето писане и самоиздаване. Писател, който прави нерешителни крачки не е писателят, когото читателят би искал да чете. Запомнете, че ако читателят хареса написаното, тогава той започва да харесва и писателя и ако не сте достатъчно динамични, та да му отвърнете с увереност и замах, има много други, които ще го направят.

Писането е сложна работа. Издаването е още по-сложна. Овладейте ги.
~~~~~~~~~~~~~~

Източник: http://www.fundsforwriters.com/

Share

Няма коментари:

Публикуване на коментар